След Евгени Минчев, търновски лекар също стана английски лорд. Д-р

...
 След Евгени Минчев, търновски лекар също стана английски лорд. Д-р
Коментари Харесай

И търновски лекар стана английски лорд

 След Евгени Минчев, търновски доктор също стана британски лорд. Д-р Валери Кунев е хирург, само че още преди 13 години напуща българската здравна система и се ориентира към фармацевтиката. Аристократизирането му идва тази Коледа, когато щерка му, която учи в Англия го изненадва с новината, че го е „ направила ” лорд. Получаването на почетната купа идва като искащият получи благосъстоятелност върху избран парцел. В случая с доктор Кунев щерка му купува 15 фута в Националния парк „ Lake District ” в Северна Англия.
За тези, които мислят, че българинът е станал огромен земевладелец, въпросните 15 фута са в действителност тъкмо 4,57 метра. „ Приятели се майтапят с мен, като ме питат дали този имот ще ми стигне с цел да ме погебат един ден в него ”, смее се лорд Кунев. Оказва се обаче, че не всеки, който изиска да си купи парцел и да получи лордска купа, ще бъде огрят. Кандидатите, които са ужасно доста на брой, се утвърждават от специфична комисия, като те би трябвало да дават отговор а определини критерии. В случая с доктор Кунев, купата му е дадена за неговата щедрост и това го кара да се усеща ужасно горделив. Той споделя също, че земята, която получава той и другите в парка „ Lake District ” не може да бъде продавана, обработвана, застроявана, както и върху нея да се слагат разнообразни увеселителни или други уреди с комерсиални цели. Тя служи единствено като мотив за приемането на аристократичната купа от притежателя и също така новопосветените лордове не могат да предават купата и земята на своите деца и внуци в завещание. Основното обвързване, което те имат, е да опазват дадената им земя и да се грижат за флората и фауната върху нея. Това е изключително значимо, защото самият Национален парк е предпазена територия и е изключително известен измежду феновете на екотуризма. То притегля милиони хора със своите величествени езера, планински била и хребети и животни, някои от които са пред изгубване в международен мащаб.

„ Получената купа, несъмнено, не ми дава право да вземам участие в Камарата на Лордовете. Но посредством нея аз мога да се употребявам от понижения при извършване на покупки на избрани артикули и търговски обекти, отстъпки при прилагане на пощенски услуги и постоянно да преминавам през първа класа на всички летища. Както и да навестявам клубовете в Националния парк “, изяснява лорд Кунев. Той има и една извънредно забавна концепция по какъв начин починът на англичаните да бъде прибавен и у нас, и изключително в остарялата столица Търновград. „ Защо да не може алегорично да се продават идеални елементи от Царевец или Трапезица да вземем за пример на искащи да станат част от остарялата българска аристокрация. Който желае да стане популярен болярин или княз да вземем за пример, против възнаграждение на съответната сума да получи алегорично част от двата хълма и да му се даде грамота уверение, както това се прави в Англия. Получените от тези „ продажби ” пари да се употребяват за финансиране на археологиески разкопки, или за опазване и консервация на към този момент разкрити обекти, изяснява лорд Валери Кунев.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР